Kristályok

Achát      primer képződésű, ásványi anyag tartalma, Sio2+Al, Ca, Fe, Mn. 
            Már az ókorban is ismerték, védő és szerencsehozó amulettként tisztelték. Gyógyászati téren - testi síkon, védi, stabilizálja a fizikai és a             finomtesteket, egészségünket. Segíti a sejtnövekedést, megújulást. Hatással van a bőr és kötőszövetek működésére, valamint                               gyomorproblémák, gyomorfekély, bélgyulladás tüneteinek enyhítésére. Megvédi a várandós anyát és magzatát, segíti a méh             betegségeinek gyógyulását, szülés utáni regenerációját. 
            Lelki síkon - védelmező, biztonságot nyújtó, feszültségoldó, kiegyensúlyozó szerepe jelentős. Spirituálisan - a helyes önvizsgálat, belső             értékelésünk mércéje, a szellemiségünk érését, fejlődését támogatja.             
            Mentálisan - a gondolkodást fejleszti, segít különbséget tenni a lényeges és nem lényeges dolgok között.
            Alkalmazása: ékszerként a bőrrel érintkezve, jó hatású ha napközben is látjuk a helyiségben, ahol tartózkodunk. Meditáció kőkörben.
            Fajtái:
barackachát, bostwanai achát, csillagachát, dendrites achát, faachát, kék achát, mohaachát, crazy lace achát, szemachát, tarka ac
hát, tűzachát
Akvamarin: primer képződésű, ásványi anyag tartalma: Be, Al, Si, O, + K, Li, Na , Fe
Az ősi legendák szerint a segítségével meg tudjuk különböztetni az igazat a hamistól, a barátot az ellenségtől - színváltozása a mérvadó.
Testileg harmonizálja az agyalapi mirigy és a pajzsmirigy működését - így szabályozza a folyadék és a hormonháztartást, növekedési folyamatokat. Korrigálja a közel illetve távollátás problémáját. Mérsékli az immunrendszer túlzott ingerlékenységét, az autoimmun betegségeket.
Spirituális hatása a szellemi növekedés, előrelátás, médiumi képességek fokozása, tisztánlátás. Egyenessé, céltudatossá, kitartóvá tesz. Vonzza a sikerességet.
Lelkileg könnyedség, higgadtság támogatása.
Mentálisan rendet teremt, eloszlatja a zavart.
Amazonit: primer, szecunder és tercier képződésű, színét a réztartalma adja. 
Testileg a máj anyagcserezavarait korrigálja, lazító, görcsoldó hatású, szülésnél jó hatású. Erősíti az idegeket, harmonizálja a hipofízist, a csecsemőmirigyet, a vegetatív idegrendszert, a belső szerveket. Enyhíti a bánatot, szívpanaszt. 
Spirituálisan segíti önmagunk megerősítését.
Lelkileg megnyugtat, oldja a szorongást, blokkokat, erősíti az életbe vetett hitünket.
Mentálisan segít az értelmet és az intuíciót ötvözni. 
Ametrin:
Apatit:
Apofillit:
Aragonit:
Aventurin:
Azurit:
Azurit-malachit: